Menu

Foto's: Izmir

Eindelijk was het dan zover; op 19 april stonden we op Schiphol om te vertrekken naar Izmir. Na een aantal keren uitstel ging onze reis nu toch door!
Eerst met het vliegtuig naar Istanbul. Daar stond een busje te wachten om ons naar Izmir te brengen. Deze busreis duurde wel acht uur! Gelukkig konden we in de bus muziek maken. Dat reist een stuk leuker.
In Izmir kregen we bloemen en werden we ontvangen door de burgemeester van het stadsdeel Bornova.
De volgende dag meteen repeteren met het Pannetjesorkest waar we in 2004 mee gespeeld hadden op 4 en 5 mei. 's Middags twee optredens: op de Moeder&Kind-Beurs en op een basisschool. De kinderen waren door het dolle heen. Ze dansten, joelden en vroegen om handtekeningen. "What's your name?" "We love you!" Na ons optreden, speelden ze een toneelstuk voor ons.
De dag erna: weer een basisschool en, na een snelle lunch, nóg een! 's Avonds hadden we een diner met de burgemeester in een chique restaurant.
De volgende dag lunchten we in de binnentuin van een museum met hoge generaals, politici en andere bobo's. We werden omringd door zwarte pakken met oortjes; de beveiliging.
23 April is in Turkije een nationale feestdag: de dag van het kind en van de onafhankelijkheid. We speelden 's middags op een groot podium aan de kust en 's avonds op een vijver in het park. Dat optreden werd afgesloten met vuurwerk.
Op 24 april hadden we een rustige dag; we vertrokken naar het huis van Sihali, de begeleider van het Pannetjesorkest. Een mooi huis aan de kust, en natuurlijk moest er gezwommen worden. Een aantal mensen uit het dorp maakte eten voor ons klaar en 's avonds hebben we voor hen gespeeld. Aan het einde van de week was iedereen erg moe maar het was een fantastische week die we nooit zullen vergeten!